top of page

FitChro: geen bedrijf maar een community

Het startschot is gegeven en FitChro is volop bezig met haar eerste trainingen. Voor wie het nog niet weet: FitChro biedt lifestyle-coaching aan mensen met een chronische aandoening met als voornaamste symptoom vermoeidheid. Het idee is ontstaan uit onze eigen persoonlijke ervaringen met mensen in onze familie en vriendenkring.


De achterliggende gedachte van ons concept is dat we door middel van onze lifestyle-coaching de levenskwaliteit van onze klanten kunnen verbeteren. Onderzoek toont bovendien aan dat de groep mensen met een chronische aandoening steeds toeneemt en dat het dus een actueel probleem is.


Voor de effectieve opstart hadden we als één van onze doelen dat FitChro meer zou moeten worden dan enkel en alleen het wekelijks uurtje sporten. FitChro zou een community moeten worden waarbinnen de leden zich moeten thuis voelen en in contact kunnen komen met de trainers en de andere leden.


Op papier ziet dat er natuurlijk mooi uit, maar het mochten geen loze woorden blijven. Al vanaf de allereerste training merkten we dat onze doelgroep hier ook wel degelijk nood aan heeft. Het sporten op zich is belangrijk, maar een praatje kunnen slaan tussen de oefeningen en na de training des te meer.

Daarom werken we momenteel aan verschillende initiatieven om de interactie met onze leden nog te vergroten. Eén daarvan is onze aanwezigheid op de Walk for MS in Lier. We moedigen onze klanten aan om zich samen met ons in te schrijven en samen met FitChro te wandelen. Dat willen we bij meerdere events doen en we vragen ook aan onze leden om zelf aan te geven naar welke events ze willen gaan. In de toekomst plannen we ook nog andere initiatieven, bijvoorbeeld een kajaktocht samen met onze leden. Ook online stimuleren we onze leden om met elkaar in contact te komen. Zo is er de FitChro-groep op WhatsApp.


Door al deze zaken vormen we al van in het prille begin een community die de komende periode alleen maar zal groeien.

Auteur: Joppe Bertels, communicatieverantwoordelijke FitChro

127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page