top of page

Van theorie naar praktijk: FitChro organiseert haar eerste testtraining

Bijgewerkt op: 14 mrt. 2022

Dinsdag 30 november was het zover. Na weken van theoretische voorbereiding en planning konden we een eerste training geven. Het was een test om feedback te krijgen van enkele personen uit onze doelgroep.
Even terug naar het begin. In september stelden we FitChro voor aan de start-upjury van Practice Enterprise en kregen we een ‘go’ om ons idee verder te ontwikkelen. Wat doet FitChro nu eigenlijk? We bieden lifestyle-coaching op maat van mensen met een chronische aandoening die voornamelijk last hebben van vermoeidheid. Het idee is ontstaan uit onze eigen persoonlijke ervaringen met mensen in onze familie en vriendenkring.


De achterliggende gedachte van ons concept is dat we door middel van onze lifestyle-coaching de levenskwaliteit van onze klanten kunnen verbeteren. Onderzoek toonde bovendien aan dat de groep mensen met een chronische aandoening steeds toeneemt en dat het dus een actueel probleem is.


Zo belanden we terug bij onze testtraining. Hoewel het moeilijk was in deze tijden van corona, slaagden we er toch in enkele testpersonen samen te brengen in de FITTstudio van Thomas More voor een kwaliteitstest van onze trainingen. Een uur sporten later konden we nuttige feedback verzamelen over de positieve en minder positieve aspecten van de training. Zo gaven deelnemers Danny en Ingrid beiden aan dat ze het leuk vonden dat alle spiergroepen aan bod kwamen op een gevarieerde wijze. Verder ondervonden we zelf dat het inzetten van innovatieve materialen ook zeer aanstekelijk werkte. Ben jij zelf benieuwd over hoe wij dergelijke trainingen een kwaliteitsvolle invulling geven? Blijf dan zeker deze blog volgen voor meer info!


Zowel wijzelf als onze testpersonen kijken tevreden terug op de training. We zijn als start-up zeer blij dat we iets kunnen betekenen voor deze doelgroep en kijken met enthousiasme de toekomst tegemoet.


122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page